Spørgsmål & svar

MAC

Hvordan afinstallerer man VirtualMeter fra Mac?

Man kører programmet VirtualMeterUninstall.app som man finder ved at åbne Finder og gå ind i mappen /Programmer/Hjælpeprogrammer. Undervejs bliver du bedt om at indtaste den adgangskode, du bruger til at logge ind på computereren.

Der er ingen lyd eller, man kan ikke vælge hvilken lydudgang/lydkort computeren skal benytte.

Når man har VirtualMeter installeret, skal du vælge lydudgang i VirtualMeter appen, ikke i systemindstillinger. Tryk på "VM" ikonet øverst til højre og vælg "Skift lyd ud..." så kan du vælge hvilken lydudgang computeren skal benytte

Den spørger ikke om registreringsnøgle under installationen.

Hvis VirtualMeter tidligere har været installeret på computeren, spørger den ikke om nøglen igen, da den gamle stadig ligger på computeren.

Hvis man er i tvivl om det er den rigtige registreringsnøgle VirtualMeter er registreret med, kan man se det ved at at højreklikke på VM ikonet øverst til højre og vælge ”om”

Hvis man har behov fra at slette en registreringsnøgle fra computeren, skal man åbne Finder, gå til mappen /Bibliotek/Application Support/Kantar/VirtualMeter og slette filen HomeInfo.dat Derefter kan man installere VirtualMeter igen og indtaste den korrekte registreringsnøgle.

en.

PC Windows

Registreringsnøgle

Den spørger ikke om registreringsnøgle under installationen.

Hvis VirtualMeter tidligere har været installeret på computeren, spørger den ikke om nøgle igen, da den gamle stadig ligger på computeren.

Hvis man er i tvivl om det er den rigtige nøgle VirtualMeter er registreret med, kan man se det ved at at højreklikke på VM ikonet i processbaren nederst til højre og vælge ”om” Man skal afinstallere VirtualMeter via Kontrolpanel/fjern et program og derefter slette nøglen. Den kan ligge forskellige steder, alt efter hvilken version af windows man har.

c:\ProgramData\Kantar\VirtualMeter\HomeInfo.dat

c:\Users\All Users\Kantar\VirtualMeter\HomeInfo.dat

c:\Users\<brugernavn>\Kantar\VirtualMeter\HomeInfo.dat

Nogle versioner ligger den kun 1 af stederne, nogle versioner ligger den flere af stederne, i så fald skal alle nøgler slettes. Det er nødvendigt at slå "Vis skjulte filer, mapper og drev" til for at finde filen.

Windows 10

Der kommer en fejl om at man skal installere .NET framework, men når man forsøger at gøre dette, får man en fejl om at det allerede er installeret.

Følg denne vejledning

Appen bliver ved med at komme frem, når jeg ser tv eller spiller spil

Appen popper op, når der afspilles lyd i længere tid. Når den kommer frem, skal man trykke på sit navn (eller gæst) og derefter op ”OK” så kommer den ikke frem igen så længe der afspilles lyd. Først når der har været stilhed i over 15 minutter, kan app'en komme frem igen. Mens man ser, kommer der af og til en lille gul boks hvor der står ”samme seere”. Hvis det er de rigtige navne, der står i boksen, skal man bare ignorere den.

Virker VirtualMeter hvis man har adblock, Noscript, Ghostery eller lignende installeret?

Ja, men du skal ændre nogle indstillinger.

For at VirtualMeter virker, skal du slå adblock fra på de sider hvorfra du ser tv. Dette kan gøres ved at klikke på adblock ikonet når du er inde på siden og vælge ”kør ikke på denne side” Det er lidt forskelligt hvad det hedder i forskellige udgaver af adblock. Desuden skal du slå blokering fra på vores registreringsside, som hedder: ka.tns-gallup.dk Her bliver du nødt til at gå ind i adblocks indstillinger og tilføje den til listen.

Android

Appen lukker med det samme igen når man åbner den

Gå ind i /indstillinger/app eller /indstillinger/apps og notifikationer og find listen over installerede apps. Her skal du finde VirtualMeter på listen og gå ind i dens indstillinger. Tryk på  ”Ryd lagerplads” og ”Ryd Cache” (nogen gange ligger det under punktet ”Lagerplads og Cache”). Prøv derefter at åbne VirtualMeter appen.

Smartphones

Behøver appen at køre i baggrunden hele tiden på smartphones?

Nej, når man først har registreret, må man gerne lukke den. Den skal bare åbnes mindst 1 gang om ugen, så den kan forny registreringen af servicen. Den benytter kalenderfunktionen i telefonen til at komme med en påmindelse. Smartphone-appen fungerer på en lidt anden måde end de andre apps. På smartphones ligger funktionen egentlig i de apps, man bruger til at streame f.eks. dr.tv eller TV2Play. Det vores app gør, er at sætte os i stand til at identificere din sening og at kæde den sammen med de svar, du gav i interviewet da du blev tilmeldt.

Jeg kan ikke vælge seere i smartphone appen?

På smartphones er det ikke nødvendigt at vælge seer. Vores erfaringer viser at smartphones kun sjældent bruges af andre end ejeren, så det er ikke nødvendigt.

Paneladministrationen

Kantar Gallups Seer- og lytterpaneler

39 13 15 09